Антистресове меню

Антистресове меню

Ви переживаєте через дрібниці, роздратовані по дрібницях, вас турбують похмурі думки? Стресовий стан може стати причиною серйозних захворювань, які здатні підкосити будь-кого.

Адже при стресі в організмі виникає дефіцит вітамінів С, Е, групи В, а також цинку, магнію та інших речовин.

Крім того, люди, які часто відчувають стрес, швидше набирають вагу. Це відбувається через те, що нервова напруга стимулює вироблення інсуліну, і в результаті жир швидше накопичується в різних тканинах організму. Ці відкладення менш схильні до окислення, і в результаті жир повільніше «згоряє». В результаті люди, які часто нервують, ризикують набрати зайві кілограми. Як відновити внутрішню рівновагу, уберегти себе від негативних наслідків стресу і зберегти здоров’я? Справитися з підвищеними емоційними навантаженнями допоможе раціон, що включає речовини, необхідні для підтримки роботи нервової системи.

Включайте в меню більше овочів і фруктів, нежирне м’ясо, рибу і морепродукти, печінку, зерновий хліб, крупи, горіхи, молочні продукти, рослинне масло, зелений чай, трав’яні чаї, натуральні соки і мінеральну воду.

Перемогти стрес допоможуть жирні кислоти омега-3 і вітаміни групи В, які містяться в рибі та інших продуктах. Магній, який необхідний нам для здобуття душевного спокою, міститься в горіхах, бобах, пророщеній пшениці, хлібі з висівками, авокадо, бананах, морській рибі – оселедці, скумбрії, камбалі, трісці та ін.

Якщо постійно включати в раціон помідори, ризик депресії знизиться наполовину. Томати нейтралізують вільні радикали, які руйнують клітини; виводять з організму токсини.

Прекрасним антидепресантом вважають банани. Завдяки вмісту триптофану, який стимулює вироблення серотоніну – «гормону щастя», ці фрукти здатні піднімати настрій.

У цитрусових, шипшині і журавлині особливо багато вітаміну С, який необхідний нам, якщо депресія затягується надовго.

Правильно підібраний раціон допомагає знизити ризик депресії на 40-50%. У людей, які включають в меню велику кількість овочів і фруктів, ризик розвитку депресії і ризик суїциду в два рази менше в порівнянні з тими, що вживає ці продукти рідко.

Подобається допис? Поділіться з друзями: